VÄLJ MAT  
   
  vego
   
  fika
   
  puben
   
  finmiddag
   
  husman
   
  pizza
   
  snabbmat
   
  sallad
   
  sushi
   
  östasiatiskt
   
  indiskt
   
  mellanöstern
   
  medelhavet
   
  östafrikanskt
   
  västafrikanskt
   
  mexikanskt
   
 
   
   
VÄLJ STADSDEL  
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
SUSHI

Vegetarisk sushi finns på alla sushirestauranger, ofta med omelett som är enkelt att välja bort. Vi har listat några sushiställen i Göteborg men givetvis finns det många fler. Observera att tofuhattar och algsallad kan innehålla animalier utan att det deklareras!

CHOPSTIX (LORENSBERG)

De flesta snabbsushiställen är sig ganska lika men Chopstix vid Avenyn sticker helt klart ut. Lokalen är liten och enkel men de har stenkoll på veganskt och serverar en lyxig tallrik med varierade bitar med bland annat två sorters tångkaviar samt sjögrässallad.

Adress och telefon: Kristinelundsgatan 3, 031-18 57 50.

Hållplats: Valand.

Hemsida: -


HAIKU (INOM VALLGRAVEN)

Om man alltid drömt om att få äta sushi från ett klassiskt rullband så har man tyvärr kommit fel. Haikus karaktäristiska rullband är förvisso kul och trevligt men som vegan måste man ändå beställa direkt från menyn, vilket så klart är förståeligt. Icke desto mindre är sushin bra. Klassisk men med extra finess i form av svamp.

Adress och telefon: Drottninggatan 30, 031-300 92 60.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: haikusushi.se


HÄLSOBAREN (HAGA)

Hälsobaren är ett klassiskt snabbsushiställe i Haga med något högre ambition än många andra slentrianhak. Här samsas makirullar med friska smoothies och färskpressad juice. På sushifronten erbjuds tre olika vegotallrikar: Vegokado, Vegotofu och den färgglada Vegobågen. Byt ut äggen! Misosoppan är vegansk.

Adress och telefon: Mellangatan 1A, 031-701 70 00.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: –


HÄLSOSUSHI (INOM VALLGRAVEN)

I hörnet vid Östra Larmgatan/Kyrkogatan ligger Hälsosushi. Enligt egen utsago serveras sushi av högsta kvalitet och med bästa råvaror. Som lekman är sushin ungefär sig lik på de allra flesta ställen. På Hälsosushi kan man välja mellan två olika tallrikar: Vegi Avocado och Vegi Tofu. Den senare innehåller ägg så be att få byta ut.

Adress och telefon: Östra Larmgatan 9, 031-13 85 77.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: halsosushi.se


KYOTO SUSHI BAR (LINNÉSTAN)

Kyoto ligger på ”fel” sida av Allégatan och kan lätt glömmas bort. Men gör inte det! Kyoto är ett rätt trevligt litet krypin med större restaurangkänsla än vanliga sushihak och man har koll på veganskt så man slipper jiddra om äggfrågor. Ett plus i kanten är att man kan få tångkaviar till.

Adress och telefon: Norra Allégatan 8, 031-711 18 77.

Hållplats: Järntorget.


SPICE SUSHI (LINNÉSTAN)

Spice Sushi på Linnégatan är så långt från snabbsushi man kan komma. I den storstadsinfluerade och spejsiga lilla lokalen, serveras sushi som ger en riktigt fin visuell upplevelse. Färger, blommor och så klart också välkomponerade bitar, som till exempel friterade makirullar med picklad rödbeta och groddar.

Adress och telefon: Linnégatan 44, 031-13 44 44.

Hållplats: Prinsgatan.

Hemsida: spicesushi.com


SUN SUSHI (NORDSTADEN)

I Centralhuset, intill Centralstationen, finns ett hyggligt sushiställe för den som behöver krubb mellan avgångarna. Förvisso spartanskt och omysigt på grund av läget i det sorliga Centralhuset men ändå vällagade sushibitar med tofuhattar, avocado och grönt. Veganskt står på menyn!

Adress och telefon: Centralhuset, 031-15 91 80.

Hållplats: Centralstationen/Drottningtorget

Hemsida :


SUSHI DELUX (INOM VALLGRAVEN)

Sushihaken flockas runt kvarteren kring Fredsgatan och ett av de bättre är Sushi Delux. Trots en liten lokal med ett fåtal sittplatser, känns det inte alls trångt och stressigt, runt den hektiska lunchtiden. Vegansk misosoppa och te ingår alltid. Och maten håller hyfsad kvalitet med avocado och tofuhattar i välkomponerade rullar.

Adress och telefon: Drottninggatan 51, 031-13 42 81.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida :


SUSHI MAMAYA (VASASTAN)

Sushi Mamaya är ett av de få sushihak i stan som inte ser ut som en kvarterspizzeria, utan rymmer en klädsam och mysig liten restuarang med alkoholservering. På tallriken får man ett trivsamt upplägg med de vanliga bitarna + liten sjögräsgarnering. Omelett ingår men går att byta ut.

Adress och telefon: Aschebergsgatan 7, 031-130 666.

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: sushimamaya.se


SUSHI SENDAI (HAGA)

Sushi Sendai ligger lättillgängligt vid Järntorget. Lokalen är spartansk som de flesta sushihak men ändå tillräckligt trevlig för att sitta ner. Kvaliteten är hyfsad och ett plus är variationen med avocado, rättika, paprika, gurka och tofu.

Adress och telefon: Landsvägsgatan 5, 031-42 86 70.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida:   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se