VÄLJ MAT  
   
  vego
   
  fika
   
  puben
   
  finmiddag
   
  husman
   
  pizza
   
  snabbmat
   
  sallad
   
  sushi
   
  östasiatiskt
   
  indiskt
   
  mellanöstern
   
  medelhavet
   
  östafrikanskt
   
  västafrikanskt
   
  mexikanskt
   
 
   
   
VÄLJ STADSDEL  
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
ÖSTASIATISKT

I kategorin Östasiatiskt inkluderar vi bland annat kinesiska, koreanska, malyasiska, thailändska, indonesiska och vietnamesiska restauranger. Observera att vissa östasiatiska restauranger inkluderar fisksås, ostronsås och räkpasta i sina vegetariska rätter utan att det anges. Fråga en extra gång!

BEIJING 8 (INOM VALLGRAVEN)

Beijing 8 är en dimsumkedja som finns på en rad platser i landet och även i andra länder. Beijing 8 har just satsat på extra många veganrätter. Sätt ihop en trevlig middag med olika sorters dumplings, marinerad tofu, glasnudelsallad, ångade grönsaker och mycket annat, dessutom till överkomligt pris.

Adress och telefon: Magasinsgatan 3, 031-701 08 08.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: bejing8.com


DUBBEL DUBBEL (INOM VALLGRAVEN, NORDSTADEN & LINNÉSTAN)

Dubbel Dubbel är en trendig och mysig dim sum-bar som erbjuder smårätter som buns, dumplings, tempeh, syrliga pickles och en rad med dipsåser. Numera finns en färdig veganmeny vilket förenklar. Dubbel Dubbel finns på tre ställen i stan.

Adress och telefon: Kastellgatan 14, 031-13 04 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Prinsgatan eller Brunnsgatan.

Hemsida: dubbeldubbel.se


DUY-TAN (HISINGEN)

Duy-Tan på Kvilletorget är ett populärt lunchställe men som också har öppet till kvällskvisten. Maten är vietnamesisk och lokalen är sparsmakat inredd. På lunchen finns ett par enklare veganrätter som till exempel tofu och wokade grönsaker, och på à la carte finns ytterligare ett par rätter, med bland annat röd curry.

Adress och telefon: Kvilletorget 19, 031-22 02 50.

Hållplats: Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen.

Hemsida -


FASTFOOD THAI (MAJORNA)

Det lilla snabbmatsstället Fastfood Thai ser ut som vilken snabbhak som helst. Skillnaden är att man vet precis vad en vegan äter. Här finns röd curry, massamancurry, pad thai med flera utan ostronsås och räkpasta, utan att göra avkall på smaken.

Adress och telefon: Kungladugårdsgatan 6, 031-14 01 83.

Hållplats: Mariaplan.

Hemsida: fastfoodthai.se


HELLO MONKEY (LINNÉSTAN)

Hello Monkey är en trendig innerstadskrog på Linnégatan. Menyn är lyxigt östasiatisk och det går utmärkt att knåpa ihop en trerättersmiddag. Flertalet spännande förrätter finns på menyn men till huvudrätt erbjuds i huvudsak en hyfsad bibimbap. Kokossorbet till efterrätt.

Adress och telefon: Linnégatan 52, 031-12 52 10.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: hellomonkey.net


LAI-WA (VASASTAN)

I en sparsmakad men trevlig lokal serveras olika kinesiska woker och tofurätter samt paradrätten Buddistisk tempelgryta med grönsaker, guldnålssvampar och kinesiska öronsvampar med glasnudlar i sojasås. Här kan det förekomma dold fisksås och räkpasta – ha för vana att fråga!

Adress och telefon: Storgatan 11, 031-711 02 39, 13 12 98.

Hållplats: Vasa Viktoriagatan.

Hemsida: lai-wa.se


MADE IN CHINA (LINNÉSTAN)

I kvarteret Auktionsverket på Tredje Lång med innergård, food truck och flertalet nyöppnade restauranger, ligger trendiga Made in China. Svart, industriell inredning och vällagad asian fusion. Dim sum och andra smårätter sätts ihop till en högklassig middag. Veganskt står utmärkt på menyn.

Adress och telefon: Tredje Långgatan 9, 031-309 52 10.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: madeinchina.nu


MAE KRUA (LINNÉSTAN)

Mae Krua på Andra Långgatan är ett slinka-in-ställe där man inte sitter en hel kväll och myser. Frågar man efter veganskt, sägs det mesta gå att ordna, till exempel wokade grönsaker med jordnötssås. Se upp för räkpasta i currysorterna – glöm inte att fråga!

Adress och telefon: Andra Långgatan 24, 031-24 25 18.

Hållplats: Masthuggstorget.

Hemsida:


MARKET (INOM VALLGRAVEN)

Market är en härlig och trendsäker krog med inriktning på komex – en fusion mellan koreanskt och mexikanskt. Tråkigt nog har menyn försämrats sedan renoveringen och numera finns det färre veganska rätter. Det som erbjuds är bland annat friterad avokado, guacamole, wok och en svamprätt.

Adress: Rosenlundsgatan 8, 031-13 12 11.

Hållplats: Hagakyrkan.

Hemsida: marketrosenlund.se


MOON THAI KITCHEN (LORENSBERG)

Till Moon Thai går man främst för inredningen. Här sitter man i små mysiga krypin och allt är klätt i kulörta lyktor, palmer och allt som får en att känna att man är på en strand i Thailand. Maten? Helt okej och de har koll på det veganska, till skillnad från många andra thailändska restauranger.

Adress: Kristinelundsgatan 9, 031-774 28 28.

Hållplats: Valand.

Hemsida: moonthai.se


RAMEN-YA (LINNÉSTAN)

Ramen-ya är en japansk restaurang med ramen i centrum, det vill säga nudelsoppa. På menyn finns fyra veganska ramen samt buns till förrätt och buns till dessert. Förrättsbunsen är fina med tofu och fräscha grönsker. Ramenrätterna är mycket matiga, med spännande smaker. Bun till dessert serveras med glass och hasselnötsås.

Adress: Linnéplatsen 4, 031-13 30 13.

Hållplats: Linnéplatsen.

Hemsida: ramenya.se


SAYUR (LINNÉSTAN)

Sayur är ett indonesiskt och veganskt krypin i Linnéstan. Lokalen är liten och enkel, men har blivit populär för sin goda, autentiska indonesiska mat. Här beställer man soppa eller dagens, vilket är en tallrik med blandade smårätter, bland annat egentillverkad tempeh.

Adress och telefon: Olivedalsgatan 23, 031-84 70 61.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: Sayur på Facebook


STEAMY PHO (ÖSTER)

Steamy Pho är en vietnamesisk och relativt enkel restaurang vid Odinsplatsen. Här finns veganskt utmärkt på menyn, och kompositionerna och smakerna är genomtänkta. Menyn erbjuder bland annat vår- och sommarrullar, nudelsallad och nudelsoppa med tofu och färska örter.

Adress: Odinsplatsen 5, 0767-866 866.

Hållplats: Ullevi norra.

Hemsida: steamypho.com


THAI SHANGHAI (HAGA)

Thai Shanghai är ett skönt, omodernt kinahak med fem-sex vegorätter, med eller utan tofu. Här serveras silkentofu med cashewnötter och currysås eller varför inte testa rispastan? På vissa östasiatiska restauranger kan det förekomma dold fisksås och räkpasta – ha för vana att fråga!

Adress och telefon: Haga Östergata 4, 031-13 33 43.

Hållplats: Järntorget.


USAGI (ÖSTER)

När Usagi började med veganrätter strömmade veganerna till och njöt av den unika menyn med fyra små rätter, friterade "räkor", "kyckling"-spett och annat gott som varit efterlängtat. Lunchbuffé finns också och på à la carte erbjuds även indiska och japanska rätter. Även veganska drinkar finns, som White Russian.

Adress och telefon: Brahegatan 8, 031-21 69 93.

Hållplats: SKF.

Hemsida: usagi.se


VI VIET (VASASTAN)

Vi Viet är en liten vietnamesisk pärla, en halvtrappa ner i Vasastan. Till förrätt kan man beställa färska sommarrullar av rispapper, fyllda med nudlar och grönsaker. Till huvudrätt finns flera nudelrätter, soppor och härliga crêpes. Ett ställe som passar för en trevlig middag med dejten eller familjen.

Adress och telefon: Erik Dahlbergsgatan 20, 031-13 28 88.

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: viviet.se


YAMMY KITCHEN (LINNÉSTAN)

Yammy Kitchen är en koreansk-japansk restaurang med hyfsat hög klass och snyggt inredd lokal. Ett lagomställe för den som vill ha något enkelt men ändå fräscht. Veganerna har en helt egen menyrubrik, med både tofu och tzay. Den veganska bibimbapen är populär.

Adress och telefon: Andra Långgatan 5, 031-12 73 55.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: yammyyammy.se   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se