VÄLJ MAT  
   
  vego
   
  fika
   
  puben
   
  finmiddag
   
  husman
   
  pizza
   
  snabbmat
   
  sallad
   
  sushi
   
  östasiatiskt
   
  indiskt
   
  mellanöstern
   
  medelhavet
   
  östafrikanskt
   
  västafrikanskt
   
  mexikanskt
   
 
   
   
VÄLJ STADSDEL  
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   

INDISKT

På indiska restauranger finns nästan alltid något veganskt. Ibland steks maten i smör så fråga gärna!THE ELEPHANT (LINNÉSTAN)

Elephant är en färgglad och inbjudande indisk krog på Linnégatan. Här finns ett tiotal varmrätter med olika baljväxter och även sojabitar. Till förrätt finns bland annat friterade grönsaker med dipsås men roligast är helt klart de till hälften fyllda mannagrynsbollarna som man fyller med örtvatten och starka kryddor. Chapatibröd finns också på menyn.

Adress och telefon: Linnégatan 68, 031-13 00 66.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: theelephant.se


GOVINDAS (MAJORNA)

Govindas är Hare Krishnas lakto-vegetariska restaurangkedja, som i Göteborg hittas i Majorna. Maten serveras på en stålbricka och läggs upp av personalen bakom disk. I lunchen ingår ett antal smårätter: En curry, en soppa, chutney, sallad, bröd med mera. Veganmeny finns och det är fri påfyllning.

Adress och telefon: Karl Johansgatan 57, 031-42 16 42.

Hållplats: Chapmans torg.

Hemsida: govindas-goteborg.comMASALA KITCHEN (ÖSTER)

Masala Kitchen finns på flera platser i Göteborg men flaggskeppet får nog anses vara restaurangen på Redbergsplatsen, som fått helt ny lokal. Här är snyggt, mysigt och rymligt. Det är inga problem att få en ordentlig middag med pakoras till förrätt, subzi thali till huvudrätt och så klart restaurangens stora behållning: naanbröd.

Adress och telefon: Ånäsvägen 2, 031-19 09 20.

Hållplats: Redbergsplatsen.

Hemsida: masalakitchen.se


MONSOON (VÄSTRA FRÖLUNDA)

Monsoon är ett indiskt kvartershak som ligger mot busstorget utanför Förlunda torgs affärsgalleria. Här serveras billig öl i en spartansk miljö. Och massor med veganska, indiska rätter. Det finns en egen veganmeny med alla klassiska rätter samt veganskt naanbröd.

Adress och telefon: Frölunda torg, 031-47 54 54.

Hållplats: Frölunda torg.

Hemsida: themonsoon.se


NEW DEHLI (VASASTAN)

New Dehli är en indisk restaurang med hyfsad mysfaktor och trevlig atmosfär. Det finns flera veganska rätter på menyn med linser och kikärter som smakar bra utan att överraska. Portionerna är något små och hit går man när man befinner sig i krokarna och är sugen på skön stämning utan att vara vrålhungrig.

Adress och telefon: Vasagatan 4, 031-13 18 78.

Hållplats: 
Vasa/Viktoriagatan.

Hemsida: newdelhigbg.seTRE INDIER (HAGA/SKANTORGET)

Tre Indier är en trevlig indisk krog, alldeles intill Skanstorget. Lokalen är mysig med sina små rum och vrår. Med den varma indiska inredningen finns det definitivt utrymme för lite romantik. På menyn finns flera veganska och välsmakande rätter. Be att få allt vegansk och beställ gärna pakoras till förrätt.

Adress och telefon: Skanstorget 7, 031-13 32 18.

Hållplats: 
Hagakyrkan.

Hemsida: 
treindier.eu   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se