VÄLJ MAT  
   
  vego
   
  fika
   
  puben
   
  finmiddag
   
  husman
   
  pizza
   
  snabbmat
   
  sallad
   
  sushi
   
  östasiatiskt
   
  indiskt
   
  mellanöstern
   
  medelhavet
   
  östafrikanskt
   
  västafrikanskt
   
  mexikanskt
   
 
   
   
VÄLJ STADSDEL  
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
FIKA & LÄTTARE LUNCHER

Göteborg är en riktig fikastad. Antalet kaféer som erbjuder veganska bakverk och smörgåsar ökar hela tiden.

A43 COFFEE (LORENSBERG)


A43 är ett enkelt fik långt uppe på Avenyn. Kaffe står i fokus och här ordnas bland annat kaffeprovningar. Det går så klart även bra att äta en bit mat och på menyn finns bland annat veganska sallader, varma mackor med vegansk ost.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 43, 031-24 46 24.

Hållplats: Götaplatsen.

Hemsida: a43.se


AHLSTRÖMS KONDITORI (INOM VALLGRAVEN)


Om man slår upp ordet tantkafé i en ordbok, är det inte omöjligt att en bild på Ahlströms konditori finns med. Här råder gammal, genuin kondiskänsla. Ahlströms var länge lite kinkiga när det kom till att frångå principen med "äkta smör och grädde" men nu finns en hel veganmeny med smörgåsar, kakor och en härlig chokladbakelse.

Adress och telefon: Korsgatan 2, 031-13 48 93.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: ahlstromskonditori.se


BROGYLLEN (INOM VALLGRAVEN)


Populära Brogyllen är ett gammeldags kafé i två våningar och kristallkronor i taken. För ett par år sedan gjordes en vegansk satsning med olika sorters bakverk och även tårta för catering. Nu verkar det mesta ha runnit ut i sanden och kvar finns bland annat en trevlig avokadosmörgås.

Adress och telefon: Västra Hamngatan 2, 031-13 87 13.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: brogyllen.se


BÖNOR & BAGELS (LINNÉSTAN)

På Bönor & Bagels serveras kaffe, bagels, soppor och godsaker. På bagelfronten finns veganska bagels med falafel, hummus, cream cheese och annat gott. På soppfronten finns lins- och rotfruktssoppa och på dessertfronten erbjuds raw food-bakverk.

Adress och telefon: Linnégatan 48, 031-14 35 55.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: bonorbagels.com


CAFÉ BERLIN (VASASTAN)

På kafétäta Vasagatan ligger det trevliga, tegelbeklädda Café Berlin. Berlin har en liten veganmeny med klassiker som chokladboll, snickerskaka, soppa och hummusmacka. Förr något år sedan gjordes en liten satsning: Nu finns även lasagne på menyn.

Adress och telefon: Vasagatan 46, 031-711 88 40.

Hållplats: Valand.

Hemsida:


CAFÉ CON LECHE (LINNÉSTAN)

Café Con Leche är ett oprententiöst kafé med trevlig inredning. Veganskt har en given plats på menyn i form av en mindre smörgås men hit går man för fikat. Det finns veganska kolakakor, havrekakor, chokladbollar och flera sorters paj. Vaniljsås är lite osäkert. Ibland finns det. Ibland inte.

Adress och telefon: Plantagegatan 15, 031-14 16 29.

Hållplats: Prinsgatan.

Hemsida:


CAFÉ SANTO DOMINGO/DIRTY RECORDS (LINNÉSTAN)

Inne i skivbutiken Dirty Records huserar lakto-ovo-vegetariska Café Santo Domingo. Fast numera kanske tvärtom, efter en minskning av skivutbudet och en utökning av kaféet i form av alkoholservering. Varje dag serveras soppa som nästan alltid är vegansk, surdegsbröd med olika röror och olika kakor som dessert.

Adress och telefon: Andra Långgatan 4A, 031-18 84 83.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: cafesantodomingo.se


CAFEVA (HAGA)

Cafeva mitt i Haga serverar soppor varje dag, som nästan alltid är veganska. Vegansk matpaj finns också på menyn. Cafeva doftar genuint, med bohemiska gamla trämöbler, hembakat bröd och rättvisemärkt kaffe med sojamjölk. Fikautbudet består bland annat av bullar, småkakor, kärleksmums och annat gott.

Adress och telefon: Haga Nygata 5E, 031-711 63 64.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: Cafeva på Facebook


CONDECO (INOM VALLGRAVEN)

Condeco är en kafékedja som finns på två platser i stan, ett stenkast från varandra. På lunchen finns soppmeny med liten salladsbuffé och på à la carte finns bland annat bowls och pizza. I fikadisken har det veganska utbudet ökat rejält. Här finns bland annat bullar, muffins, bountytoppar, chokladbollar, lussekatter vid jul och semlor under säsong.

Adress: Östra Hamngatan 42 (NK) och Fredsgatan 14, 031-15 50 65.

Hållplats: Brunnsparken eller Kungsportsplatsen.

Hemsida: condeco.se


DA MATTEO (INOM VALLGRAVEN, HAGA & HISINGEN)

Da Matteo är en trendmedveten Göteborgsbaserad kafékedja, rosteri och bageri. Här erbjuds stora kunskaper om kaffe och i matmontern finns bland annat raw food-bakverk och smörgåsar, men även dagens soppa som emellanåt är vegansk samt pizza. Da Matteo finns på Vallgatan, Viktoriapassagen, Magasinsgatan, Hagabadet och Lindholmen.

Adress: Magasinsgatan 17A, 031-380 33 10. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Grönsakstorget.

Hemsida: damatteo.se


EARTH CAFÉ (VASASTAN)

Lilla Earth café på Vasaplatsen öppnade 2018 och är ett lakto-ovo-vegetariskt kafé med mycket veganskt. Lokalen är enkel och så även maten. Bland rätterna finns burritos, soppor, pitapizza, smörgåsar och fikabröd.

Adress och telefon: Vasaplatsen 10, 0700-42 30 64.

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: Earth café på Facebook


ETHELS (LINNÉSTAN)

Långt uppe på Linnégatan ligger Ethels café - ett stämingsfullt och snyggt kafé med murriga färger. På menyn finns en vegansk wrap med grillad aubergine, grönsaker, hummus och vegansk sås.

Adress och telefon: Linnégatan 72, 031-711 12 95.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: ethels.se


EVAS PALEY (LORENSBERG)

Evas Paley anspelar på Eva Olsson och hennes kafékedja i Göteborg som även består av Condeco och Fröken Olsson. På menyn finns en soppbuffé till lunch med liten salladsbuffé, samt en à la carte som kan variera en smula. Bland annat har det serverats lasagne. Bakverk finns givetvis också.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 39, 031-16 30 70.

Hållplats: Valand.

Hemsida: evaspaley.se


FRÖKEN OLSSON (INOM VALLGRAVEN)

Fröken Olsson anspelar på Eva Olsson och hennes kafékedja i Göteborg som även består av Condeco och Evas Paley. På menyn finns en soppbuffé till lunch med liten salladsbuffé, samt mindre rätter och bakverk.

Adress och telefon: Östra Larmgatan 14, 031-13 81 93.

Hållplats: Kungsportsplatsen.

Hemsida: frokenolsson.se


KOPPS (INOM VALLGRAVEN)


Kopps är ett kafé och en pub belägen i korsningen Kungsgatan/Västra Hamngatan. Förvisso finns en diger pubmeny med tillhörande drycker, men första intrycket när man kommer in, är trots allt en kafékänsla. För veganer finns burgare, pizza, pasta, sallader och en rad smörgåsar och även fika.

Adress och telefon: Kungsgatan 40, 031-339 19 00.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: kopps.se


MATERIA (MAJORNA)

Materia vid Mariaplan är ett ungt och fräscht kafé med både lunch och fika. Inredningen är pigg och snygg, och maten har hälsofokus. Här kan man bli serverad sallad, macka, rawfika och juicer.

Adress och telefon: Mariagatan 13, 031-714 00 53.

Hållplats: Mariaplan.

Hemsida: materia.nu


NÖLLER ESPRESSOBAR (HAGA)

Nöller är ett snyggt och mysigt kafé med både barstolar och soffor. På menyn finns utmärkt kaffe med växtmjölk och en lång rad veganska bakverk som bollar, "bounty", snickerskaka och pajer. Varje dag serveras en fin sallad, vegansk soppa och smörgås.

Adress och telefon: Haga Nygata 28, 031-13 53 51.

Hållplats: Hagakyrkan.

Hemsida: noller.se


SEA CUP (HISINGEN)


Sea Cup är ett fräscht och rymligt kafé alldeles vid vattnet i Eriksberg. Här erbjuds ofta en vegansk varmrätt, som till exempel pasta bolognese eller en soppa, men tyvärr är det lite lynnigt på den fronten. Veganska bakverk finns också ibland. Det finns en vits med att kolla läget innan man går dit.

Adress och telefon: Sörhallskajen 16A, 0729-30 00 98.

Hållplats: Sörhallstorget.

Hemsida: Sea cup på Facebook


SNÖVIT KONDITORI (HISINGEN)

Snövit är ett kondis i klassiskt snitt beläget alldeles vid Sannegårdens småbåtshamn. Här kan man förbeställa veganska bakverk, tårtor och smörgåstårtor. Slå en pling så bakas det - i alla de tänkbara former som önskas. Det finns också flera färdiga veganbakverk i disken så det går också att fika på plats.

Adress och telefon: Ångaren Ernas gata 12, 031-22 95 50.

Hållplats: Sannegårdshamnen eller Nordviksgatan.

Hemsida: snovitkonditori.se


VEGOFIKA (ÖSTER)

VeGofika är ett helt veganskt konditori med butik och några få sittplatser. Fokus ligger på catering och take away, och det finns mycket att välja på i butiken. Här säljs raw food-bakverk men även traditionellt fika som prinsessbakelser, kanelbullar och annat sött. På matfronten finns bland annat smörgåstårta och baguetter.

Adress och telefon: Ånåsvägen 20.

Hållplats: Redbergsplatsen.

Hemsida: vegofika.se   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se